Viola
-6 °C
-2 °C

Lendületben a forint

2009.11.04. 15:57
A vártnak megfelelő amerikai munkaerőpiaci adat nyugtatta a befektetőket, az emelkedésbe kapcsolt vezető részvényindexek hatására pedig a forint is intenzíven erősödött. A hétfő délután indult esést mostanra teljesen ledolgozta a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, 275-nél jár az árfolyam.

A amerikai foglalkoztatotti létszám csökkenésről szóló (a várttal egyező) adat enyhítette az elmúlt két hét - részben kedvezőtlenebb makroadatok miatti - borongósabb befektetői aggodalmait.

A vezető európai, illetve határidős amerikai részvényindexek egyértelműen pozitív tartományba lendültek, a dollár a 4750-ről 1,48-ig gyengült az euróval szemben. A javuló külpiaci hangulat hatására a forint erősödésbe kapcsolt: az euróval szembeni jegyzések 277 közeléből 275,50 körülig süllyedtek délután negyed négyre a bankközi piacon. Ez azt jelenti, hogy a hétfőn délután indult jelentős forintgyengülést mostanra teljesen ledolgozta a magyar fizetőeszköz.

A dollárral szembeni forintjegyzések 186,20 közelébe, míg a svájci frankkal szembeniek 182,40 körülre süllyedtek a délután második felére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!