Erzsébet
1 °C
4 °C

Telnek az új gáztárolók

2009.11.04. 07:58

Az E.ON néhány napon belül feltölti gáztárolóit 3,7 milliárd köbméterig, de fejlesztései révén további 600 millió köbméternek akad még hely – írja szerdai számában a Népszabadság.

A stratégiai földgázkészletek felhalmozása üzemszerűen halad. Az E.ON-nál Zsanán 200 millió köbmétert tárolnak ilyen célból. A Szőreg-1 nevű stratégiai földgáztárolóba november 2-ig mintegy 750 millió köbméter gázt sajtoltak be. Ha nem jön közbe semmi, 2009. december 31-ig felhalmozható a törvényileg előírt 1,2 milliárd köbméter.

A nagykereskedelmet végző E.ON Földgáz Trade elegendő tárolói gázkészlettel rendelkezik ahhoz, hogy teljes orosz importkiesés esetén egy hónapig ellássa a vele szerződésben álló gázszolgáltatókat és ipari fogyasztókat. A gazdasági válság miatt Nyugat-Európában tapasztalt gázbőség jó esélyt ad arra, hogy egy esetleges gázellátási zavar során újra pótlólagos nyugati forrásokat is igénybe vegyenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?