Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladhatják a balatonőszödi kormányüdülőt

2009.11.05. 09:25
Értékesítené a kormány az állami üdülővagyon egy jelentős részét, köztük a balatonőszödi kormányüdülőt is - írta a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az intézkedéssel négyszáz ember munkaviszonyát is megszüntetnék csoportos létszámleépítéssel.

A lap szerint a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) az állami feladatok ellátásában nélkülözhetetlen és gazdaságosan működtethető ingatlanokat őrizne meg.

A tihanyi Honthy-villa elsődlegesen az öt közjogi méltóság üdülési igényeit elégíti ki, ezt átadnák a Köztársasági Elnöki Hivatal kezelésébe.

A köztisztviselői üdülők egy része ugyanakkor továbbra is az állami tulajdon megtartása mellett a KSZF kezelésében lenne, a hosszú távú üzemeltetésre azonban közbeszerzési eljárást írnának ki. Ebbe a körbe tartozik más mellett a lovasberényi üdülőszálló, a siófoki Aranypart szálló, a Tihanyi Yacht Club, több Balaton-parti szálloda, s a balatongyöröki kastély is.

Az állami üdülők másik részét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-re bíznák, ez 19 ingatlant érint.