Valér
-1 °C
0 °C

Felszámolják a Tüskecsarnok fejlesztőjét

2009.11.05. 06:24
Októberben elindult az Atlantis Congress & Events Hall Rendezvényszervező Kft. felszámolási eljárása. A cég több mint egy éve nyerte meg a Tüskecsarnok vagyonkezelésére és üzemben tartására kiírt pályázatot.

A 2007 januárjában létrehozott Atlantis Congress & Events Hall Rendezvényszervező Kft. a KÉSZ érdekeltségébe tartozott, 2008 júniusától 2009 márciusáig a KÉSZ Ingatlan Kft. többségi tulajdonában állt, azóta magánszemélyek a tulajdonosai - írja a Napi Gazdaság.

A cég az elmúlt években nem folytatott tevékenységet. A vele szembeni követeléseket november 16-ig lehet bejelenteni a kijelölt felszámoló Coop Szeged Zrt.-hez.

A pályázat szerint a budapesti Infopark mellett 12 éve üresen álló Tüskecsarnok helyén egy 43 ezer négyzetméter területű kongresszusi központot kellett volna létrehozni. A kiírást azonban tavaly októberben érvénytelennek nyilvánították, miután a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem 700-700 millió forint fájdalomdíjat kért a hozzájárulás fejében, amit az Atlantis nem tudott kifizetni, így a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács nem adta át az épületet a nyertes fejlesztőnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!