Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Oszkó szerint növekedési előnyre tehet szert Magyarország

2009.11.06. 08:39 Módosítva: 2009-11-06 08:39:24

Magyarország a válságkezelés alternatív útját járja, és adósságnövelés, illetve adónövelés helyett a visszaesés miatti jelentős adóbevétel-kiesést erőteljes kiadáscsökkentéssel ellensúlyozza, nem hagyva az egyensúly romlását, a további gyors eladósodást.


A pénzügyminiszter leszögezte, hogy a nemzetközi intézmények pénzügyi segítségéért az ország semmi olyat nem tett, amit ne kellett volna egyébként is megtennie. Ez a válságkezelő program Magyarországon készült, és nem Washingtonban és még csak nem is Brüsszelben - jegyezte meg.

oszkop07


Sokan hoznak óriási áldozatokat azért, hogy ez a program megvalósulhasson. A társadalom minden rétege megszenvedi a válságot - fogalmazott. "Aki azt állítja vagy hiszi, hogy ezeket az áldozatokat meg lehetett volna spórolni, sokkal könnyebb utat is választhattunk volna, illúziókat táplál, hiteget, nem néz szembe a valósággal" - közölte Oszkó Péter.
Szerinte ha sikerül ezt a fegyelmezett, a politikai viharoktól tudatosan távolságot tartó szakmai munkát továbbvinni, egyre nyilvánvalóbbá és érzékelhetővé válik majd mindenki számára, hogy az ország tartós fejlődését ez alapozza meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!