Erzsébet
1 °C
4 °C

Gigaper indul az OTP ellen

2009.11.11. 09:23 Módosítva: 2009-11-11 09:25:39
Az OTP Bank bejelentette, hogy a Fővárosi Bíróságon a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. felperes 25 milliárd 247 millió forint pertárgyértékű kártérítés iránti pert kezdeményezett az OTP Bank mint alperes ellen. Ez a mostani alig több mint 30 milliárd forintos negyedéves profitvárakozásokhoz képest számottevő összeg, és a menedzsment egész évre vonatkozó 150 milliárdos adó utáni profitvárakozásának is hatoda.

Az OTP Bank álláspontja szerint a kereseti követelés teljes mértékben megalapozatlan és a bírósági eljárás során dokumentumokkal fogja bizonyítani a perindítás alaptalanságát.

A péti Nitrogénművek Zrt. még májusban közölte, hogy 25 milliárd 247 millió forintos kártérítésért pereli az OTP Bankot. A vegyipari cég az OTP-vel szemben erőfölénnyel és joggal való visszaélés, valamint más, a polgári törvénykönyv paragrafusaiba ütköző eljárások miatt indított pert.

Az MTI információi szerint a bíróság a keresetet júniusban a keresetlevél hiányosságaira hivatkozva elutasította, ezt követően a Nitrogénművek Zrt. pótolta a hiányosságokat.

Az OTP Bank emellett bejelentette, hogy a korábban végelszámolás alatt állt TradeNova Kereskedelmi Kft. végelszámolójának kérelmére a Fővárosi Bíróság jogerős végzésével elrendelte a Társaság felszámolását. A felszámolás megindításának közzétételéről szóló végzés 2009. november 9-én a Cégközlönyben közzétételre került. A felszámolási eljárás megindítása iránti kérelmet megalapozó ténynek az minősült, hogy az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága a Társaság vonatkozásában pénzkövetelés biztosítási intézkedést rendelt el. Ennek megfelelően a Társaság OTP Bank Nyrt.-nél vezetett bankszámlái zárolásra kerültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?