Leépít és átszervez az Allianz

2009.11.14. 11:32
Az Index információi kiszervezi kárrendező szolgáltatását Győrbe az Allianz Hungária. A válság miatt nyilván költséget akar csökkenteni a cég, de az elintézés módja szokatlan: rovarirtásra és takarításra hivatkozva csomagoltatta alkalmazottait, ami a Népszabadság információi szerint viszont merő véletlen.

Megszünteti budapesti kárrendező irodáit az Allianz, ami miatt dolgozói egy részét el is küldi, írja szombati számában a Népszabadság. A lap információi szerint ezentúl a biztosító szakértői fognak kiszállni az ügyfeleknek, és nem az ügyfelenek kell bemenni a biztosítóhoz.

A vezetőség pénteken értesítette az átszervezésről és a leépítésről a Gyáli úti és a Hamzsabégi úti irodákban dolgozó érintett munkatársakat, írja a Népszabadság. Válságbna előfordul, hogy embereket bocsátanak el, nincsen ebben semmi különös, viszont az elintézés módja elég szokatlan: kedden a dolgozók levelet kaptak arról, hogy hétvégégn őszi nagytakarítás és rovarirtás lesz a gyáli, Hamzsabégi és reitter Ferenc utcai irodákban.

Péntek reggelre azonban lecserélték a zárakat az irodákban, a dolgozók pedig a számítógépes rendszerbe sem tudtak belépni, majd átnyújtották nekik a leépítésről szóló tájékoztatót.

Az Allianz cáfolta a Népszabadságnak, hogy a takarítás-rovarirtásnak, illetve az elbocsátásnak bármi köze lenne egymáshoz. Pusztán véletlen egybeesésről van szó, és különben olyan irodákban is nagytakarítás volt, ahol nem törént elbocsátás, közölte a cég.