Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felmentették az MNV Pest megyei irodavezetőjét

2009.11.16. 10:24 Módosítva: 2009-11-16 11:06:16
Belső vizsgálatot rendelt el, és azonnali hatállyal felmentette munkaköréből Balogh Tamást, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét a vagyonkezelő vezérigazgatója, Kamarás Miklós – közölte a cég hétfőn. A vagyonkezelő a hétvégén indított vizsgálatot, miután Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szombaton bejelentette: 2500hektárnyi Pest megyei terület haszonbérleti pályázatánál szabálytalanságok voltak.

Szombaton, a Budai által tartott sajtótájékoztató után kiadott közleményében az MNV Zrt. bejelentette: Kamarás Miklós vezérigazgató utasítására nemzeti vagyonkezelő belső ellenőrzési irodája már hétfőn vizsgálatot indít a 2500 hektáros Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatok felbontása ügyében. A közlemény szerint ha az MNV  a legkisebb szabálytalanságot is tapasztalja az eljárásban, "úgy azonnal megteszi a szükséges lépéseket a fegyelmi felelősség megállapítására".

Budai Gyula a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a 2500 hektáros Pesti megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokat illetéktelenek idő előtt felbontották, és a felbontás tényét visszamenőleges dátummal próbálták legalizálni. A november 9-én a beérkezett pályázatokat a Pest megyei területi irodán arra nem jogosult emberek felbontották, felbontva juttatták el az MNV-hez.

A felbontás után, november 10-én egy visszamenőleges dátumú ügyirattal próbálták legalizálni a jogtalan lépést úgy, hogy visszamenőlegesen nevezték ki annak a kétfős értékelő bizottságnak a tagjait, amely minden pályázat felbontásánál jelen van. Ezt az utólag készített ügyiratot aláírta Benedek Fülöp vezérigazgató-helyettes és a vagyonkezelő jelenlegi igazgatója, Kamarás Miklós is. Ö sszességében tehát egy fiktív jegyzőkönyvvel próbálták legalizálni a pályázat felbontását és értékelését – hívta fel a figyelmet a Fidesz-szövetséges Magosz szövetségi igazgatója .

Az MNV szombati közleménye szerint az állami vagyonkezelő "az ország egyik legszigorúbban szabályozott és ellenőrzött szervezete". A cég állítja, hogy a földterületek haszonbérletére vonatkozó szabályzatban foglalt előírások betartása mellett nem fordulhat elő, hogy az ilyen eljárásban arra nem jogosult személy részt vegyen.

"Az értékelő bizottság tagjai minden pályázat felbontásánál jelen vannak. A tagok megbízása minden esetben előzetesen történik meg. Az MNV Zrt-nek a haszonbérleti pályáztatásra vonatkozó szabályzata rögzíti a bontási szabályokat, valamint az okiratok aláírásának és a folyamat ellenőrzésének rendjét" – közölte a vagyonkezelő. Megjegyezték: ha a hétfőn induló vizsgálat bármilyen szabálytalanságot tár föl, a vezérigazgató azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket a fegyelmi felelősség megállapítása érdekében, valamint a pályázat érvénytelenítésére.

A vagyonkezelő közlése szerint a Pest megyei iroda megbízott vezetője a haszonbérleti pályázatok átvételének szabályosságáért is felelős. Balogh Tamás ezt a megbízatást jelenlegi munkakörének megtartása mellett látta el. Zicherman Zsolt, az MNV Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy Balogh Tamás továbbra is betölti a cégnél a vagyonhasznosítási és területi koordinációs vezető menedzser munkakört. A Pest megyei területi iroda megbízott vezetői funkciója arra az időre szólt, amíg nem töltik be ezt a tisztséget.