Olivér
5 °C
8 °C

Kínából jönnek a debreceni buszok

2009.11.16. 07:04 Módosítva: 2009-11-16 19:15:15
A Pekingtől hetven kilométerre lévő Pacsou városában gyártják a jövőben a debreceni székhelyű Magyar Járműtechnikai Zrt. kétféle buszát. A Világgazdaság cikke szerint jövő szeptemberben kezdődik a termelés a magyarok kínai buszgyárában.

A debreceni Magyar Járműtechnikai Zrt. 12 méteres szóló és 18 méteres csuklós buszát a Pekingtől hetven kilométerre lévő Pacsou városban gyártják a jövőben. A helyi Jing Long Automotive vállalattal megkötött magyar technológiatranszfer értéke eléri a hatmillió eurót - írja a Világgazdaság.

A 20 millió euróért épülő gyárban 2010 szeptemberében kezdődhet meg az Euro-4-es és az Euro-5-ös gázüzemű motorral ellátott járművek összeszerelése, amelyekből a tervek szerint évente 5000-6000 hagyja el az üzemet. A beszállítók között lesz a győri Hydra-Felx Kft.

A Világgazdaság híre szerint Pacsouban létrehoztak egy kutató-fejlesztő központot is, ahol a Csinhua Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem megállapodása alapján az elektromos motorral felszerelt alacsony padlózatú városi buszokat tervezik majd.

A Magyar Járműtechnikai Zrt.-nek jókor jött a szerződéskötés, hiszen az elmúlt év végén már csak ötvenen dolgoztak a néhány éve még 400 főt foglalkoztató vállalkozásnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?