Árpád
-2 °C
4 °C

Gábor Zsazsát is csőbe húzta Madoff

2009.11.18. 06:37 Módosítva: 2009-11-18 06:41:56
Csak most került nagy nyilvánosság elé a Magyarországon született Gábor Zsazsa esete, akit az amerikai adóhivatal azzal vádolt meg október elején, hogy még a 2000-es évek elejéről van körülbelül 21 millió forintnak megfelelő adótartozása. Zsazsa ügyvédje azzal védekezik, hogy az adótartozás a Madoff-botránnyal köthető össze, a volt színésznő és kilencedik férje ugyanis 7 millió dollárnak megfelelő összeget vesztettek - közvetítőkön keresztül - Madoff befektetéseivel.

A magyar származású egykori szépségkirálynőt és színésznőt, Gábor Zsazsát azzal vádolja az amerikai adóhivatal, hogy 118321 dolláros (21 millió forintos) adótartozása van még a 2001-2002-es esztendőkből – értesült az Associated Press.

A most 92 éves Zsazsa ügyvédje azzal próbál védekezni, hogy az adótartozás felhalmozódásához Gábor Zsazsán kívül álló események vezettek. A védőügyvéd szerint Gábor Zsazsa és kilencedik férje, Frederic Prinz von Anhalt közvetítőkön keresztül körülbelül 10 millió dollárt fektetett be a történelem legnagyobb csalójának bizonyult és 150 évre börtönbe csukott Bernard Madoffnál. A veszteség nagysága eléri a 7 millió dollárt, az adóhátralék felhalmozódása pedig ennek volt a következménye.

Az ügy nagyon komolynak tűnik, hiszen a Los Angeles-i bíróság zálogjogot tett a pár kastélyára, azonban a hírek szerint Gábor Zsazsa már felvette a kapcsolatot az adóhatósággal, hogy megegyezzenek az adótartozás visszafizetéséről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?