Gábor Zsazsát is csőbe húzta Madoff

2009.11.18. 06:37 Módosítva: 2009.11.18. 06:41
Csak most került nagy nyilvánosság elé a Magyarországon született Gábor Zsazsa esete, akit az amerikai adóhivatal azzal vádolt meg október elején, hogy még a 2000-es évek elejéről van körülbelül 21 millió forintnak megfelelő adótartozása. Zsazsa ügyvédje azzal védekezik, hogy az adótartozás a Madoff-botránnyal köthető össze, a volt színésznő és kilencedik férje ugyanis 7 millió dollárnak megfelelő összeget vesztettek - közvetítőkön keresztül - Madoff befektetéseivel.

A magyar származású egykori szépségkirálynőt és színésznőt, Gábor Zsazsát azzal vádolja az amerikai adóhivatal, hogy 118321 dolláros (21 millió forintos) adótartozása van még a 2001-2002-es esztendőkből – értesült az Associated Press.

A most 92 éves Zsazsa ügyvédje azzal próbál védekezni, hogy az adótartozás felhalmozódásához Gábor Zsazsán kívül álló események vezettek. A védőügyvéd szerint Gábor Zsazsa és kilencedik férje, Frederic Prinz von Anhalt közvetítőkön keresztül körülbelül 10 millió dollárt fektetett be a történelem legnagyobb csalójának bizonyult és 150 évre börtönbe csukott Bernard Madoffnál. A veszteség nagysága eléri a 7 millió dollárt, az adóhátralék felhalmozódása pedig ennek volt a következménye.

Az ügy nagyon komolynak tűnik, hiszen a Los Angeles-i bíróság zálogjogot tett a pár kastélyára, azonban a hírek szerint Gábor Zsazsa már felvette a kapcsolatot az adóhatósággal, hogy megegyezzenek az adótartozás visszafizetéséről.