Olivér
4 °C
8 °C

Megduplázta veszteségét az Econet

2009.11.19. 10:53
Az év első háromnegyedévében 521,7 millió forint volt econet.hu Nyrt. konszolidált vesztesége, szemben a múlt év hasonló időszakában elkönyvelt 248 millió forint veszteséggel - közölte az econet.hu a BÉT honlapján csütörtökön.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentés 1,27 milliárd forint árbevételről számolt be, ami 31 százalékkal marad el a bázistól. Az adatok nem tartalmazzák a konszolidációs körből az első félévben kikerült Externet Nyrt. számait.

Az árbevétel és az eredmény csökkenése alapvetően a gazdasági válság okán beszűkült reklámpiac miatt következett be. Az econet.hu az idén júliusban elfogadott stratégiája szerint egy üzletággal, a média üzletággal rendelkezik, amelynek teljesítménye jellemzően a reklámpiaci költések ciklikusságát követi.

A média üzletág a negyedik negyedévben új taggal bővült, a NeoFM országos kereskedelmi rádióval, amely jövőre, az első teljes évben már milliárdos nagyságrendű árbevételt hozhat. A cégcsoporthoz tartozó FM1 konzorcium október végén az ORTT pályázatán nyerte el az egyik legnagyobb, 81 százalékos országos lefedettséggel rendelkező rádió frekvenciát, amelyen eddig a Sláger Rádió működött. A frekvencián november 19-én megkezdte adását a NeoFM.

A rádiós reklámtorta legnagyobb szeletét a két országos kereskedelmi adó viszi el, az econet.hu pedig piacvezető szerep elérésére törekszik a kereskedelmi rádiós piacon.

Az econet.hu készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) mínusz 113,6 millió forintról mínusz 499,4 millió forintra nőtt. Az egy - 100 forint névértékű - részvényre jutó veszteség 5,14 forintról 10,54 forintra emelkedett.

Az üzemi veszteség 624,6 millió forintra emelekedett az előző évi 215,3 millió forintos veszteségről. A gyorsjelentés megjegyzi, hogy a költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedések eredményeként a harmadik negyedévben 200 millió forinttal csökkentek a ráfordítások a második negyedévhez képest.

A 4,95 milliárd forint jegyzett tőkéjű econet.hu konszolidált saját tőkéje 5,81 milliárd forint volt 2009. szeptember 30-án, egy év alatt 7 százalékkal csökkent.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában forognak, csütörtökön délelőtt 134 forintot értek, 5 forinttal kevesebbet, mint előző nap záráskor. A rádió frekvencia elnyerése óta a papírok jelentősen drágultak, előtte 60 forint körül mozgott az árfolyamuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?