Szilvia
5 °C
16 °C

Elbukott a MÁV 60 milliárdos távközlési tendere

2009.11.20. 20:21
Eredménytelen lett a GSM-R vasúti távközlési hálózat megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárás – közölte a MÁV Zrt.

A vasúttársaság közleményében hangsúlyozza: Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter döntését a MÁV igazgatóságának 2009. november 18-án született javaslata alapján hozta meg. A közlemény szerint egyetlen jelentkező volt, aki érvénytelen pályázatot nyújtott be, mert az ajánlattételi felhívástól eltérő vállalásokat tett.

A GSM-R projektben 2010-2014. között egy modern, európai szabványoknak megfelelő távközlési hálózatot építenének ki a MÁV és a GYSEV mintegy 3 ezer kilométeres vasúti hálózatán. A hálózat kiépítésével a vasúti közlekedésben teljes átjárhatóság jöhet létre az európai és a magyar hálózatok közötti, továbbá az egyidejűleg folyó pályarekonstrukciós munkákkal gyorsabbá, biztonságosabbá válhat a vasúti közlekedés.

A kormány 2008. áprilisban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősítette a GSM-R rendszert az egyes vasúti beruházások között.

A MÁV Zrt. honlapján közzétett információk szerint a MÁV Zrt. 2009. július 1-jén támogatási szerződést írt alá KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-vel és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a GSM-R rendszer kiépítéséhez kapcsolódóan.

A szerződés és az Európai Unió Bizottságához benyújtott támogatási kérelem tartalmazza, hogy a csaknem 60 milliárd forint összértékű projektet 80 százalék feletti arányban támogatnák a Közlekedési Operatív Program forrásaiból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?