Jolán
2 °C
4 °C

Még csak most jön a roham a biztosítóknál

2009.11.23. 11:21
A végéhez érkezik a héten minden idők legnagyobb kötelező kampánya. Az idén akár egymillió autós is válthat biztosítót, a legtöbben az Allianzot választják.

Egy hétig lehet még kötelező biztostást váltani, decemberben még lehet új szerződéseket kötni, ám csak azoknak, akik e hónap végéig felmondják meglévő kötelezőjüket. A Netrisk.hu számításai szerint eddig 320 ezren válthattak kötelező biztosítást az interneten keresztül, az utolsó héten azonban még meg is duplázódhat az átszerződők száma. A technikai előrejelzések alapján több mint 600 ezer online átszerződőre lehet számítani december végéig. A váltók összlétszáma így országosan elérheti az egymilliót az idén. A Biztosítás.hu számításai szerint is egymillió körüli lehet a váltók száma az idén, ők a vezető hazai biztosítókhoz intézet körkérdésből jutottak erre a következtetésre.

Azok az ügyfelek, akik a kampány első három hetében új kötelező biztosítást kötöttek a Netrisk.hu oldalon, több mint 2,2 milliárd forintot takarítottak meg jövő évi kötelező biztosításukon. Év végéig ez a szám várhatóan meghaladja a 4,4 milliárd forintot. Országosan az átszerződéssel megspórolt biztosítási díj a Netrisk.hu becslése alapján több mint 12 milliárd forint lehet az idén.

Mindez ugyanakkor csak a kötelező biztosításokra vonatkozik, miközben az együttkötési akcióknak hála a casco biztosítások díja is meredeken csökken. A Mabisz statisztikája szerint a casco szerződések átlagdíja Magyarországon 109 ezer forint volt az év első negyedében. A Netrisk.hu-n a kötelezővel együtt megköthető casco biztosítások átlagdíja jelenleg ennek majd fele: mindössze 64 788 forint.

A legtöbb új casco szerződést – 100-ból 27-et  – a Köbéhez kötik az ügyfelek, ezt követi az Uniqa 24, majd az Allianz 17 százalékkal. A Genertel az új casco szerződések 14, a Generali 13 százalékát mondhatja a magáénak.

A legtöbb autós az Allianz Hungária Biztosítót választja ebben a kampányban. A társaság vezetői 250-300 ezer új kötelező biztosítás megszerzésére számítanak, melynek nagyobb része a lakossági, kisebb része pedig, a vállalti szektorból kerül majd ki - tájékoztatott a Biztosítás.hu. Őket követi, az idén egyes szegmensekben kifejezetten kedvező tarifával jelentkező Uniqa- és Generali Biztosító, mely társaságok szakemberei az új szerződéseik várható számát egyaránt 150-150 ezerre becsülik. (Mindkét cégnél nagy az újrakötések aránya.)

Az Aegon Magyarország is a százezer feletti kategóriába tartozik, munkatársai 100-120 ezer új Aegonos szerződést prognosztizálnak. Jelentős szerzés várható még a valamivel 100 ezer alatti új szerződésre számító Genertel és az 50 ezer új szerzéssel kalkuláló KÖBE esetében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?