Albert, Lipót
2 °C
12 °C

108 millióba került két vezető kirúgása a Magyar Közúttól

2009.11.24. 08:07 Módosítva: 2009-11-24 10:18:11
172 dolgozójától válna meg a Magyar Közút Zrt. Ez közel 900 millió forintos kiadással járna, de hogy mennyi megtakaríítással, az nem derül ki az átalakítási tervből. Mindenesetre a 900 millióból 108 milliót már elvitt két vezérigazgató-helyettesi poszt megszüntetése.

Az addigi négy helyett már csak kettő helyettese lehet a vezérigazgatónak – így írták át nemrég a Magyar Közút Nonprofit Zrt. alapító okiratát. Az új vezérigazgató, Zsupponits Jenő megvált két helyettesétől, ez pedig járulékokkal együtt 108 millió forintjába került a cégnek, számol be a Népszabadság. A Közútnál úgy kalkulálnak, ez az intézkedés több mint másfél év alatt térül meg.

A vezérigazgató-helyettesi kör megfelezése azonban csak a karcsúsítási csomag első eleme, érzékelteti a lap. A cég összesen 172 fővel csökkentené alkalmazottai létszámát. Az átszervezés és a végkielégítések közel 900 millió forintba kerülnének, ám hogy mennyi megtakarítással járnának, a lap által megismert dokumentum erre nem tér ki.

Amit eddig megléptek: a Közút vezérigazgatóságának igazgatóival megegyeztek abban, hogy főosztályvezetőként folytatják pályafutásukat a cégnél, ebbe pedig azért mentek bele könnyen az érintettek, mert bérük ettől nem csökkent.

A közlekedési miniszter előtt levő, a Közútnál kidolgozott terv nagy része még megvalósításra vár. Ha Hónig Péter tárcavezető is elfogadja a koncepciót, akkor vélhetően 12 megyei igazgatóság húzhatja le a rolót. A megalakuló hét regionális igazgatóság a nem vezető beosztású dolgozók döntő többségét feltehetőleg megtartaná. Az igazgatók, és közvetlen munkatársaik viszont lapátra kerülnének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?