Árpád
-2 °C
4 °C

A Colas újítja fel 38 kilométeren a 86-os főutat

2009.11.24. 10:42 Módosítva: 2009-11-24 10:42:57
A 86-os főút 38 kilométeres zalai szakaszának felújítására nyolc pályázó közül a Colas konzorciumát hirdette ki győztesnek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. – közölte a tender kiírója.

A NIF közlése szerint a szlovén-magyar országhatártól a vasi megyehatárig tartó szakaszon 11,5 tonnás terhelésre erősítik meg az útburkolatot. A munka során kiszélesítik az útszakaszt, három új csomópont készül, hét hidat újítanak fel és egy új autóbusz-fordulót is építenek.

A tenderre érkezett nyolc pályázat közül hat volt érvényes. A nyertes Colas konzorcium – amelynek vezető tagja a Colas Út Zrt., tagja a Colas Alterra Zrt. – nettó 3,458 milliárd forintos ajánlatra kapta meg a megbízást.

A fejlesztés a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) részeként az Európai Unió támogatásával valósul meg – közölte a NIF.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?