Natália
1 °C
7 °C

100 dolgozót elküld a Békéscsabai Hűtőipari Zrt.

2009.11.25. 19:34
A Globus csoporthoz tartozó Békéscsabai Hűtőipari Zrt. leépíti tevékenységének egy részét a kedvezőtlen piaci körülmények miatt, amelynek következtében 125 dolgozójából várhatóan mintegy 100-at el fog küldeni.

A társaság szerdai közleménye szerint átszervezik a tevékenységet, ennek keretében Békéscsabán  felfüggesztették a mélyhűtött termékek előállítását, és a jövőben csak a hűtőházi tárolásra fókuszálnak.

A cég azután döntött így, hogy fő terméke, a mélyhűtött kukorica és a zöldborsó piaca az elmúlt két évben drasztikusan átalakult, és a közeljövőben sem várhatnak kedvező irányú változása.

A békéscsabai társaság árbevételének kétharmadát adó mélyfagyasztott kukorica és zöldborsó piacán az utóbbi időszakban 15, illetve 20 százalékos árcsökkenés mutatkozott, miközben az alapanyag árak és a termelési költségek folyamatosan növekedtek.

Mindemellett a vevői oldalról növekvő minőségi követelményekhez igazodva jelentős beruházásokat kellett volna végrehajtani Békéscsabán, ahol a termelést már eddig is csak folyamatos veszteség mellett tudta a cég fenntartani.

Az intézkedés következtében a gyár 125 dolgozójából mintegy 100 veszítheti el állását. A társaság közölte: a szükséges munkajogi lépéseket ezzel kapcsolatban megindította.

A Globus közölte: a csoport 2008-ban 19,2 milliárd forint árbevételt ért el, amelyből 2,3 milliárd forintot a békéscsabai gyár állított elő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?