Judit
2 °C
7 °C

Vezetők távoznak a Pénzügyminisztériumból

2009.11.27. 07:48
Néhány pénzügyminisztériumi vezető hónapokon belül elhagyhatja a tárcát.

Több közép- és felsővezető is elhagyja a Pénzügyminisztériumot a következő hónapokban– tudta meg az Index több forrásból.

A távozók egy része információink szerint nyugdíjba vonul. Így tesz Aradi Zsolt, a központi költségvetési politikai főosztály vezetője, és Pölöskei Pálné, a társaságiadó-osztály vezetője. (Aradi volt az atyja az államháztartási intézmények jogállásáról szóló jogszabálynak, másképpen a státusztörvénynek, amelyet két éve fogadott el a parlament.)

Az érintettek másik része nem a nyugdíjazási útvonalat választaná. Az a hír járja, hogy az adóbevételekért felelős szakállamtitkár, Karácsony Imréné és a társadalmi közkiadások főosztályának élén álló Szikszainé Bérces Anna is a távozás gondolatával kacérkodik.

Lassan itt a parlamenti választások ideje, vélhetően áprilisban tartják az országgyűlési választásokat. Ilyenkor amúgy is nagy a bizonytalanság az államapparátusban. A jelek szerint új kormány alakul, amelynek a személyi terveiről még nem tudni semmit, de a múltban az volt a gyakorlat, hogy egy új kabinet a minisztériumokban legalább szakállamtitkári szintig, de sok helyen főosztályvezetői szintig lenyúlt és saját embereivel cserélte le az addigi vezetőket. A mostani távozási mini-hullám azonban nem feltétlenül van ezzel összefüggésben.

A pénzügyi tárcánál az elmúlt egy évben volt mozgás a felső szinteken. Áprilisban Oszkó Péter váltotta Veres Jánost a miniszteri bársonyszékben. Ugyanabban a hónapban tért vissza Katona Tamás az államtitkári pozícióba, májusban Detrekői László váltotta Markó Andreát a vagyonügyekért felelős szakállamtitkári poszton, a júniusban nyugdíjba vonult Várfalvi Istvánt pedig Végh Szabolcs a költségvetésért felelős szakállamtitkári székben. Nyártól Marsi Erika a pénzügyi közvetítőrendszerrel foglalkozik szakállamtitkárként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?