Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Mégis volt vagyonadó-kalkulátor az APEH honlapján

2010.01.05. 15:38 Módosítva: 2010-01-05 16:27:12
Az APEH sem tudott róla, hogy valójában kint volt a honlapján a még el sem készült vagyonadó-kalkulátor. A tesztverzió nem lehetett volna éles, az adóhivatalnál nem tudják, hogyan kerülhetett ki a link.

Tegnap írtunk arról, hogy az APEH-nek negyedszerre sem sikerült tartania a vagyonadó-kalkulátor elkészítésére rá szabott, illetve vállalt határidőt. Az adóhivatalnál is elismerték, nincs fent a honlapjukon az éles számológép, mert még tesztelik.

Cikkünk megjelenése után több olvasónk is felhívta a figyelmet, mégis van fent az APEH oldalán egy vagyonadó-kalkulátor. A https://secure.apeh.hu/kalkulatorok/ing_kalk_becsult linken volt elérhető a számológép. Itt és itt és itt van a bizonyíték.

Mostanra csak oldalról készített képek, a bizonyítékok maradtak, mert miután jeleztük az adóhatóságnak, hogy mégis megtalálható honlapjukon a kalkulátor – amelyről nem tudtak –, az APEH eltávolította a linket a honlapjáról. A linken most ez a felirat fogad: „A keresett oldalt valószínűleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem elérhető.”

Nem törték fel az APEH honlapját hekkerek - zárta ki Bakonyi Ágnes, az adóhivatal szóvivője ezt a lehetőséget. Az Ügyfélkapun keresztül is tesztelték a rendszert, de azt sem hekkelték meg. (Erre utal egyébként a nyilvánosságra került számológép elhelyezése: a kalkulátor nem jól látható helyen, az APEH főoldalán volt, hanem az utolsó menüpont végén.) Az adóhatóság kiadta a próbalinket tesztelésre néhány helyre - ennyi a biztos a szóvivő elmondása szerint. Azt nem tudják, hogyan került ki a tesztverzió, náluk hibázott-e valaki, vagy a tesztelők közül járt el valaki figyelmetlenül, ezt szeretnék most kideríteni.

Mindenesetre most már csak napok kérdése, hogy mikor lesz készen az adóhivatal a számológéppel, mondták lapunknak források.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?