Árpád
-2 °C
4 °C

Emelkedik a lottó ára

2010.01.06. 10:23 Módosítva: 2010-01-06 11:03:27
Tizenkét és fél százalékkal, kétszázról kétszázhuszonöt forintra emelkedik a heti lottószelvények ára február elejétől, közölte szerdán honlapján a Szerencsejáték Zrt. A részvételi díj emelkedésével arányosan a nyeremények összege is növekedni fog.

Az áremelés oka elsősorban a megnövekedett szervezési-, gyártási- és működtetési költségek (például az energia-, és alapanyag drágulása). "Nagyjából két évente csinálunk ilyen inflációkövető áremeléseket, ezelőtt két évvel 175 forintról emelkedtek 200-ra a szelvények árai" – mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója.

A társaság február első hetétől emeli a heti szelvények árát. Az ötöslottónál első alkalommal február 7-én (vasárnap), a hatoslottónál február 8-án (hétfőn), a skandináv lottón pedig február 11-én (csütörtökön) kell az új, 225 forintos árat fizetni. Az öthetes játékoknál az emelt díjat már januárban bevezetik: január 10-től drágul az ötöslottó, január 11-től a hatoslottó, január 14-től a skandináv lottó.

A részvételi díj emelkedésével arányosan növekedni fognak a nyeremények is. "A nyeremények és a megjátszott alaptételek összefüggésben vannak, leginkább azt tudjuk kifizetni nyereményként, amit az emberek a szelvényekre költenek" - mondta Somorai László. Előzetes becslések szerint például az ötöslottó kéttalálatosai 100-150 forinttal, a háromtalálatosok akár 1000 forinttal is felülmúlhatják a jelenleg szokásos nyereményeket. A marketingigazgató szerint a válság miatt nem vesznek kevesebb szelvényt az emberek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?