Bezár a Ganz-Skoda bajai gyára

2010.01.08. 16:51
Amint befejezik a folyamatban lévő munkákat, a négyes metró vezérlőegységeinek gyártását, megszűnik a Ganz-Skoda Electric bajai gyára. Decemberben már küldtek el dolgozókat, most a teljes létszámot elbocsátják.

A hónap közepén elkezdődik a felmondási időszak a Ganz-Skoda Elektrik Zrt. bajai üzemében – írja a hírtér.hu. A bajai hírportál cikke szerint a hátralevő napokban a dolgozók még teljesítik a cég legutolsó vállalását, a budapesti négyes metrókhoz készítenek elektronikus vezérlő egységeket. Amint ezzel a munkával végeztek, az üzem bezár.

A lap híre szerint tíz szerződéses dolgozótól már decemberben megváltak. A további 38-nak a folyamatban lévő munkák elvégzése után szűnik meg a munkahelye.

A kisebbségi tulajdonos ügyvezetőjét is meglepte a bezárás híre, a lapnak azt mondta, a megrendelések elmaradása okozta a bezárást. Budapesten már korábban megkezdődtek a felszámolások, és már nincs esély arra sem, hogy Baján tovább folytassák az eddigi munkát.

A Ganz-Skoda a kollektív szerződésben foglaltak szerint jár el. A hírek szerint minden esetben a betartják a felmondási időt és mindenki megkapja a neki járó bérét, illetve végkielégítését.