Jolán
2 °C
4 °C

Bezár a Ganz-Skoda bajai gyára

2010.01.08. 16:51
Amint befejezik a folyamatban lévő munkákat, a négyes metró vezérlőegységeinek gyártását, megszűnik a Ganz-Skoda Electric bajai gyára. Decemberben már küldtek el dolgozókat, most a teljes létszámot elbocsátják.

A hónap közepén elkezdődik a felmondási időszak a Ganz-Skoda Elektrik Zrt. bajai üzemében – írja a hírtér.hu. A bajai hírportál cikke szerint a hátralevő napokban a dolgozók még teljesítik a cég legutolsó vállalását, a budapesti négyes metrókhoz készítenek elektronikus vezérlő egységeket. Amint ezzel a munkával végeztek, az üzem bezár.

A lap híre szerint tíz szerződéses dolgozótól már decemberben megváltak. A további 38-nak a folyamatban lévő munkák elvégzése után szűnik meg a munkahelye.

A kisebbségi tulajdonos ügyvezetőjét is meglepte a bezárás híre, a lapnak azt mondta, a megrendelések elmaradása okozta a bezárást. Budapesten már korábban megkezdődtek a felszámolások, és már nincs esély arra sem, hogy Baján tovább folytassák az eddigi munkát.

A Ganz-Skoda a kollektív szerződésben foglaltak szerint jár el. A hírek szerint minden esetben a betartják a felmondási időt és mindenki megkapja a neki járó bérét, illetve végkielégítését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?