Judit
3 °C
7 °C

Piacra dobnak huszonkilenc állami üdülőt

2010.01.11. 09:22 Módosítva: 2010-01-11 09:26:39
A kormány nem akar évente egymilliárd forintot költeni a szállodák üzemeltetésére, inkább túlad rajtuk. A nyertesekről már csak a választások után döntenek.

Több mint két tucat, most állami tulajdonban lévő üdülőt, villát és szállodát értékesíthet a kormányzat, írja a Blikk.

A lap Információi szerint 29 ingatlant dobnak piacra, 14 szálloda üzemeltetésére pályázatot írnak ki és csak a balatonőszödi és a tihanyi üdülő marad az államnál. Az ingatlanok között van több százmilliós értékű óriásszálló (például a siófoki Aranypart) és néhány tízmilliót érő vidéki villa is.

A Hotel Aranypart
A Hotel Aranypart

Szollár Domokos kormányszóvivő a lapnak azt mondta, hogy azért írnak ki 14 üdülő üzemeltetésére nyílt közbeszerzési pályázatot, mert évente több mint egymilliárd forintba kerül az államnak a szállodák üzemeltetése. Erre egyszerűen nincs ennyi pénz. A nyertes cégekről a döntés egyébként már csak a következő kormány idején születik meg.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azt közölte az eladásra szánt ingatlanokkal kapcsolatban, hogy még értékbecslésük sincs, korai erről beszélni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?