Jolán
2 °C
4 °C

Egyre vonzóbb a magyar államadósság

2010.01.12. 13:49
Masszív érdeklődés mellett, 2005 szeptembere óta legalacsonyabb hozammal keltek el ma az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegyek. A kibocsátó 40 milliárd forint értékben hirdetett meg és fogadott el a 144,9 milliárd forintnyi ajánlatból. Az átlaghozam 5,78% volt.

A ma meghirdetett 40 milliárd forint összegű 3 hónapos diszkontkincstárjegy (D100421) aukcióra 144,9 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el. A lefedettség 3,62-szeres volt, ami ugyan elmarad az utóbbi 5 alkalommal tapasztalt érdeklődéstől, de még így is meglehetősen magas.

Az aukción a minimumhozam 5,76, a maximum 5,8 százalék volt, vagyis a befektetők által elvárt hozam viszonylag szűk sávban mozgott. Az elfogadott ajánlatok átlaghozama 5,78 százalék volt, ami 13 bázisponttal jobb a legutóbbi 3 hónapos DKJ-aukcióhoz képest, viszont megegyezik a másodpiaci hozammal, bár az a D100505 jelű papírra vonatkozik.

Az alacsony hozamok azt is jelzik, hogy a piac körülbelül 50 bázispontos jegybanki kamatcsökkentést vár három hónapon belül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?