Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Cardiffból is Magyarországra jöhet a Bosch

2010.01.15. 07:31
Walesi járműalkatrész-üzemének bezárását, és az ottani gyártókapacitás Magyarországra telepítését tervezi jövőre a Robert Bosch ipari csoport.

A németországi központú cég - a világ legnagyobb autóipari beszállítója - jelenleg 900 alkalmazottat foglalkoztat a walesi főváros, Cardiff közelében működő gyárában

A főleg autóvillamossági részegységeket gyártó üzem sorsáról három hónapig tartott a konzultációsorozat; a megvitatott lehetőségek között volt a részleges leépítés, a munkaerő harmadának elbocsátásával, illetve a felszámolás.

A cégrészleg igazgatója azonban csütörtök este bejelentette, hogy az üzem bezárását és a termelés Magyarországra telepítését fogja javasolni az igazgatótanácsnak, miután "nem sikerült megoldást találni" a cardiffi gyár számára.

A Bosch szerint a walesi üzemben előállított generátor-részegységek értékesítése tavaly - a járműipart súlyosan érintő  recesszió következtében - 45 százalékkal zuhant az egy évvel korábbihoz képest. Az alkalmazottak zömét képviselő Unite szakszervezet regionális vezetője azt mondta a BBC-nek: úgy tudja, hogy a cardiffi Bosch-üzemet 2011 nyarán zárják be végleg.