Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Két forinttal olcsóbb lesz a benzin

2010.01.18. 13:52
Bár a nemzetközi jegyzésárak mozgása alapján nem sok esélye volt, a Mol mégis csökkenti az üzemanyagok árát szerdától! A benzin 2, a gázolaj pedig 3 forinttal lesz olcsóbb.

Szerdán nulla órától 2 forinttal csökkenti a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 3 forinttal csúszik lejjebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 298,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 278,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 2-3 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 315-316, a gázolajat pedig átlagosan 294-295 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Az árcsökkentés meglepőnek mondható. Igaz ugyan, hogy a benzin és a gázolaj tőzsdei ára a múlt héten forintban mérve 3,3, illetve 4,6 százalékot csökkent, azonban az azelőtti héten csaknem ugyanekkora mértékben emelkedtek az árak, ám a Mol azt a változást nem érvényesítette áraiban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?