Két forinttal olcsóbb lesz a benzin

2010.01.18. 13:52
Bár a nemzetközi jegyzésárak mozgása alapján nem sok esélye volt, a Mol mégis csökkenti az üzemanyagok árát szerdától! A benzin 2, a gázolaj pedig 3 forinttal lesz olcsóbb.

Szerdán nulla órától 2 forinttal csökkenti a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 3 forinttal csúszik lejjebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 298,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 278,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 2-3 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 315-316, a gázolajat pedig átlagosan 294-295 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Az árcsökkentés meglepőnek mondható. Igaz ugyan, hogy a benzin és a gázolaj tőzsdei ára a múlt héten forintban mérve 3,3, illetve 4,6 százalékot csökkent, azonban az azelőtti héten csaknem ugyanekkora mértékben emelkedtek az árak, ám a Mol azt a változást nem érvényesítette áraiban.