Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Valószínűleg marad a benzinár

2010.01.18. 07:58
Bár nem eget rengető mértékben, de csökkent ezen a héten a benzin és a gázolaj ára a tőzsdén. Ennek fényében a Mol a jövő héten csökkenthetné a hazai üzemanyagárakat, de a Portfolio.hu várakozásai nem biztos, hogy erre sor is kerül.

A múlt heti záró értékéhez képest tegnap délutánig 2,2 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolaj 3,2 százalékkal lett olcsóbb. A forint mindeközben kissé erősödött a dollárral szemben (a múlt pénteki 187 helyett tegnap délután 185 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin 3, a gázolaj pedig 4,1 százalékkal lett olcsóbb.

Az elmúlt egy-másfél év hektikus ármozgásai közepette a Mol árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban. Így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten. Az eheti mozgások alapján csökkenhetne egy kisebb mértékben a hazai kutakon az üzemanyagok ára, a Portfolio.hu véleménye szerint ugyanakkor erre még sincs sok esély. A múlt héten ugyanis körülbelül ugyanekkora mértékben emelkedtek az árak a piacon és a Mol mégsem emelte meg árait.

Az utolsó árdöntés bázisa, 2010. január 1. óta forintban mérve a benzin és a gázolaj ára is stagnált, így a legvalószínűbb, hogy az előttünk álló héten a hazai kutakon nem változik az üzemanyagok ára.