Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Valószínűleg marad a benzinár

2010.01.18. 07:58
Bár nem eget rengető mértékben, de csökkent ezen a héten a benzin és a gázolaj ára a tőzsdén. Ennek fényében a Mol a jövő héten csökkenthetné a hazai üzemanyagárakat, de a Portfolio.hu várakozásai nem biztos, hogy erre sor is kerül.

A múlt heti záró értékéhez képest tegnap délutánig 2,2 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolaj 3,2 százalékkal lett olcsóbb. A forint mindeközben kissé erősödött a dollárral szemben (a múlt pénteki 187 helyett tegnap délután 185 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin 3, a gázolaj pedig 4,1 százalékkal lett olcsóbb.

Az elmúlt egy-másfél év hektikus ármozgásai közepette a Mol árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban. Így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten. Az eheti mozgások alapján csökkenhetne egy kisebb mértékben a hazai kutakon az üzemanyagok ára, a Portfolio.hu véleménye szerint ugyanakkor erre még sincs sok esély. A múlt héten ugyanis körülbelül ugyanekkora mértékben emelkedtek az árak a piacon és a Mol mégsem emelte meg árait.

Az utolsó árdöntés bázisa, 2010. január 1. óta forintban mérve a benzin és a gázolaj ára is stagnált, így a legvalószínűbb, hogy az előttünk álló héten a hazai kutakon nem változik az üzemanyagok ára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!