Jenő
-3 °C
6 °C

Százmilliókba kerül a Plusok Sparrá alakítása

2010.01.20. 07:37
Az idén is folytatódik a Spar szupermarket átfogó átalakítása, amelynek keretében az idén 70 üzlet újul meg - közölte a Spar Magyarország Kft.

A Spar tavaly végrehajtott arculatváltását az indokolta, hogy a cég 2008-ban Magyarországon átvette a Plus hálózat mind a 174 üzletét. Az elsődleges átalakításokat követően kezdődtek meg a nagyobb léptékű átépítések is. Így a modernizálás a múlt év végéig 15 üzletet érintett, 2010-ben pedig további 70 üzlet átalakítása valósul meg.

Az újabb átépítésekkel a vállalat a minőségi kereskedelmi szolgáltatást fejleszti tovább, amely főképp a vásárlók megelégedettségét és további kényelmét szolgálja. Az átalakítás költségeiről Laber Zsuzsa, a Spar Magyarország Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy az több száz millió forintra rúg, de pontos összeget nem közölt.

A Spar Magyarország éves konszolidált forgalma 2008-ban 31,53 százalékkal növekedett az előző évhez képest, és a cég 2009-es üzleti évben is - előzetesen nem pontosított - növekedésre számít - közölte korábban Feiner Péter, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. A Spar csoport éves konszolidált árbevétele a 2008-as üzleti évben elérte a 374,17 milliárd forintot, szemben az előző évi 284,46 milliárd forinttal. Ezzel a csoport 10-ről 14 százalékra növelte piaci részesedését Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?