Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladott földet adtak volna bérbe

2010.01.21. 07:34

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egy 2006-ban eladott állami termőföldet akart idén januárban bérbe adni egy magáncégnek. A közvagyont felügyelők figyelmét a földhivatal hívta fel arra, hogy amit terveznek az képtelenség, s ennek megfelelően elutasította a kérelmet - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.

A lap birtokába került dokumentumok szerint a magyar állam 2006. november 29-én értékesítette a tulajdonát képező 64 ezer négyzetméteres törteli területet egy helybéli lakosnak. Az adásvétel tényét a Ceglédi Körzeti Földhivatal még abban az évben fel is jegyezte a tulajdoni lapra.

Több mint három évvel később, tavaly december 29-én az MNV Zrt. jelenlegi nyilvántartása azt mutathatta, hogy a szóban forgó területek továbbra is az állam tulajdonában vannak, csak a földhivatal még nem regisztrálta ezt. A földhivatal a bejegyzési kérelmet elutasította, hiszen a területre már nem volt bejegyezve az állam javára tulajdoni jog.