Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hatvanmilliárdot adott a kormány a kkv-knak

2010.01.22. 16:28
A válság kirobbanásakor 111 milliárd forintot csoportosítottak át a kis- és középvállalkozások támogatására, idézte fel pénteken a gazdasági miniszter. Varga István elmondta: a pénzből hatvanmilliárd forintot már le is kötöttek.

Magyarországon 678 ezer vállalkozás működik, ennek 99 százaléka kis- és középvállalat. A kkv-k foglalkoztatják az üzleti szféra közel 70 százalékát, azaz 1,7 millió embert, és ők fizetik a vállalkozói adók 60 százalékát.

 

Éppen ezért fontos a kormány számára, hogy segítse a kkv-k helyzetét, könnyítse a pályázati pénzekhez való jutásukat, csökkentse a bürokratikus akadályokat, és támogassa a munkahelyteremtő és -megőrző programokat - mondta a kormányszóvivői tájékoztatón Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A tárcavezető hozzátette: a válság kitörését követően 111 milliárd forintot csoportosítottak át elsősorban a kkv-k fejlesztésére, ebből 2009 végéig 60 milliárdot már le is kötöttek a vállalkozások. Közel 17 milliárdot fordítottak munkahelymegőrző programokra, ennek eredménye több mint 18 ezer munkahely megmentése lett.

Varga István kiemelte: a beszállítói- és a klaszterprogramok, illetve a regionális expanzió terén látja a kkv-k jövőbeli kitörési lehetőségeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?