Gyártást hoz Szentgotthárdra a Miti Tex

2010.01.29. 07:15 Módosítva: 2010.01.29. 07:15

A közeljövőben újabb gyártási programokat telepít Magyarországra a Miti Tex Kft. olasz tulajdonosa - tudta meg a Napi. Az elsősorban sportruházatban érdekelt vállalkozás további mintegy 60 fős létszámbővítést is tervez a tegnap felavatott, új szentgotthárdi üzemében

Leonardo Polli, a társaság tulajdonosa elmondta: a Larotextől bérelt több mint négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot több mint 2 millió eurós költséggel alakították át, illetve rendezték be a legkorszerűbb szövőgépekkel. Az üzemben egyelőre 40 dolgozót foglalkoztatva elsősorban hurkolt alapanyagot gyártanak.

Ezzel párhuzamosan egy újabb fejlesztési programot készítenek elő, ami nemcsak a kapacitás, hanem a termékválaszték bővítését is lehetővé teszi. Lapunk információi szerint a beruházást már jövőre szeretnék megvalósítani, s az sem kizárt, hogy saját üzemet építenek. A tulajdonosok azt tapasztalják, hogy a sportruházati termékek piacán az átlagosnál kisebb volt a visszaesés, ráadásul a kereslet immár folyamatosan nő.

Az 1931-ben alapított Miti elsősorban egyedi, magas minőségű sportruházati termékeket készít, döntően a nyugat-európai piacra. Összesen mintegy 200 dolgozót foglalkoztat a vállalat.