Árpád
-2 °C
4 °C

Válság idején is terjeszkedik a pápai húsgyár

2010.01.31. 17:42 Módosítva: 2010-01-31 17:50:17
A pápai húsgyár az idén 500 millió forintos technológiai fejlesztést hajt végre, mondta Politzer József, a Pápai Hús ügyvezető igazgatója. Az idei tervükben szerepel új húsüzlet nyitása is Győrben és Székesfehérváron.

A másfél évvel ezelőtt még csődeljárás alatt álló cég 2009-ben mintegy 220 millió forintos nyereséget könyvelhetett el. Politzer elmondta, az idei évre már 18 milliárd forintos árbevételt terveznek a húsipar kedvezőtlen helyzete, a nagy konkurencia és a világgazdasági válság ellenére.

Tavaly összesen 270 ezer sertést vágtak le, az idén pedig 300 ezer darab a vágási terv. A vezető közölte, hogy korszerűsítik a gyártási technológiájukat, és az idei tervükben szerepel új húsüzlet nyitása is Győrben és Székesfehérváron.

A pápai húsüzem termékeit exportálják Japánba, az Egyesült Államokba, Dél-Koreába, Dubajba, Oroszországba, valamint Romániába, Bulgáriába és Gibraltárra is, mondta az igazgató aki hozzáfűzte: az árbevétel 25 százaléka exportból származik.

Ismertetése szerint Magyarországon 11 saját üzletükben is értékesítik a termékeiket, kilencet működtetnek Veszprém megye városaiban, egyet a fővárosban, egyet pedig Sárváron. Ezek a boltok közel 3 milliárd forintos bevételt hoznak a cégnek.

A cégnél 1 100 dolgozót foglalkoztatnak. A 2006-ban felszámolási eljárás alá került nagy múltú húsgyárat 2008. decemberében vette meg 4,5 milliárd forintos áron a Pápai Hús 1913 Kft., amely 16 százaléknyi önerőt tudott biztosítani, a kormány pedig bankgaranciát vállalt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelösszeg 80 százalékára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?