Luxushotel helyett romkocsma nyílik Budán

2010.02.02. 11:01
Évek óta csak nyeli a pénzt a Marczibányi téri lőtéren álló épület, mert egy zöldszervezet bíróságon támadta meg a jogerős építési engedélyt. A befektető romkocsmát nyit májusban.

Ősszel nyílt volna meg a Haris Park a Marczibányi téri lőtér helyén. Az exkluzív rendezvényközpont részét képezné egy ötcsillagos apartmanház, wellness-park, étterem, művészeti galériaként is működő bisztró. A Haris Kereskedőház Kft. kétfordulós pályázaton nyerte el az ingatlan megvásárlásának és hasznosításának jogát a II. kerületi önkormányzattól.

A bontási munkálatokForrás: haris.hu
A bontási munkálatok
Forrás: haris.hu

Meg is kapták az építési engedélyt az Örökségvédelmi Hivataltól, de nem tudták megkezdeni az építkezést, mert egy zöldszervezet bíróságon támadta meg az engedélyt. Annak ellenére, hogy a telken található műemléki épületet helyreállították volna.

marczibanyiter2

Most éppen a következő tárgyalást várják – nyilatkozta az Indexnek Haris György. Nem tudja, meddig húzódik még az ügy, ez csak a bíróságon múlik, annyi biztos, hogy a telek jelenleg csak a pénzt viszi. Ugyanis őriztetni kell.

Amikor nem őriztették, kirabolták, felgyújtották – magyarázza a tulajdonos. Így fizetni kell az őröket, ami évi néhány millió forintot elvisz. Ezért döntöttek úgy, ha már másra nem tudják használni a helyet, legalább egy részét megpróbálják megkeresni az összegnek. Május elsejétől romkocsma nyílik a területen, ezt már táblán hirdetik a telken. Neve még nincs a romkocsmának, mely a környéken az egyedüli hasonló szórakozóhely lesz. Sörkertnek hívjuk majd – mondta Haris György.