Nem változik az üzemanyagok ára

2010.02.14. 10:43 Módosítva: 2010.02.14. 11:10
A Mol nagy valószínűséggel nem változtat a jövő héten az üzemanyagok nagykereskedelmi listaárain, de a gázolaj esetében van esély egy kisebb csökkentésre, írja a portfolio.hu.

A múlt heti záró értékéhez képest péntek délutánig 0,4 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolaj 0,6 százalékkal lett olcsóbb a nemzetközi tőzsdéken, írja a portfolio.hu.

A forint közben alig mozdult a dollárral szemben (a múlt pénteki 199,7 helyett pénteken 199,4 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin jegyzésára fél, a gázolajé pedig 0,8 százalékkal lett alacsonyabb.

Az elmúlt két év hektikus ármozgásai közepette a Mol döntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban. Így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten.

Az e heti mozgások alapján ugyanakkor a portfolio.hu úgy véli, hogy a Mol szerdán nem változtat majd az üzemanyagok jegyzésárain.

A benzin ára legutóbb szerdán emelkedett, így egy liter 95-ösért átlagosan 318 forintot kell fizetni, de az egyes kutak árai között akár 25 forintos különbségek is előfordulhatnak.