Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Rolls-Royce-beszállító lesz az Ajka Kristály

2010.03.16. 07:30 Módosítva: 2010.03.16. 07:42
A tavalyi mélypont után a Rolls-Royce luxusautóiba gyárt különböző poharakat és palackokat a Fotex-csoport tulajdonában levő Ajka Kristály Üvegipari Kft.

Az Ajka Kristály Üvegipari Kft. poharakat és palackokat gyárt a Rolls-Royce autóiba, az első 25 garnitúrából álló szállítmány az ünnepek előtti utolsó munkanapon, pénteken indult útnak - írja a Napi Gazdaság.

A Rolls-Royce az elmúlt év végén négy ajánlatot tevő cég közül választotta ki az ajkai társaságot, amely eddig mintegy 700 jármű felszerelésére kapott megrendelést. Katzer Zoltán vezérigazgató elmondta, eddig elsősorban whiskey-s palackokat, poharakat és pezsgős kelyheket gyártottak, de várhatóan üdítős kelyhek és különböző méretű borospoharak is készülnek majd az üzemben.

Az Ajka Kristály, miután rendelésállománya a gazdasági válság után mintegy 60 százalékkal csökkent, s a társaság adóssága meghaladta az 1,8 milliárd forintot, épp egy éve kényszerült arra, hogy csődvédelmet kérjen. Miután azonban több nagy konkurens gyártó is tönkrement, az év második felében változott a piaci helyzete.