Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Kétszáz új munkahely a Boschnál

2010.03.23. 10:24
A Bosch-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója, több mint 9 milliárd forint értékű beruházás keretében bővíti Budapesten működő autóipari K+F-kapacitását. A 2008 és 2012 között megvalósuló projekt 200 új fejlesztőmérnök számára teremt munkahelyet.

A nemzetközi szinten elismert Bosch-csoport 1899 óta van jelen Magyarországon. Mára a hatvani, egri, miskolci, szigetszentmiklósi és budapesti telephelyeken közel 6000 munkatárs fejleszti és gyártja a Bosch-termékeket a hazai és nemzetközi piacokra – olvasható a beruházást segítő ITD Hungary közleményében.

Az állami befektetési ügynökség emlékeztet arra: a vállalat 2005-ben hozta létre Budapesti Fejlesztési Központját, ahol már jelenleg is több mint 430 fejlesztőmérnök foglalkozik autóipari fejlesztésekkel.

„A magyar kormány olyan támogató közeget teremtett a kutatás-fejlesztésnek (K+F), amely jelentős mértékben hozzájárul vállalatcsoportunk K+F-tevékenységének további bővítéséhez!” – hangsúlyozta Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch-csoport vezetője és a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója. „A gazdasági nehézségek ellenére a Bosch hosszú távon tervez, elképzeléseink fókuszában pedig a kutatás és fejlesztés áll" – olvasható a cég közleményében.