Telt házzal indul a tavasz a Balatonnál

2010.03.24. 06:46 Módosítva: 2010.03.24. 06:48
A magyar tenger felértékelődését és az egész évben nyitva tartó szállodai koncepció sikerét mutatja, hogy a négycsillagos balatoni szállodák ismét telt házra számítanak húsvétkor.

Az idei balatoni szezon az átlagosnál változatosabb képet mutat, a céges rendezvények számának növekedése és a tavalyinál hat százalékponttal nagyobb foglaltság pedig kifejezetten kedvező jelnek nevezhető - mondta a Napi Gazdaságnak Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Silver Resort igazgatója, aki szerint mindez jó esélyt ad arra, hogy a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az idei húsvéti időszak is telt házat hozzon. A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnökeként úgy látja, hogy egy szálloda sikerét az adott település vonzereje is meghatározza: emiatt is lényeges, hogy nemcsak a szállodához tartozó Silver Yacht kikötőben, hanem egész Balatonfüreden vonzó események zajlanak az ünnepek idején. Az alapvetően a magyar vendégkörre alapozó hotelben az idei nyári szezont bizakodva várják, mondván: tavaly már bebizonyosodott, hogy a váláság idején a hazai utazók szemében is felértékelődik a magyar tenger. Külön érték, hogy a nyolcvanas évek legnagyobb küldő országaiban, Ausztriában és Németországban is sikeresen tudták felkelteni a Balatonfüred iránti figyelmet.

Horváth Tibor, a siófoki négycsillagos Hotel Azúr vezérigazgatója is a tavalyihoz hasonló foglaltságról számolt be, húsvétkor is telt házra számítanak. Az előző évek növekvő kapacitás- és szolgáltatásigényeire alapozva 2009-ben megkezdődött a Hotel Azúr új szárnyának építése, amelynek keretében újabb 49 szállodaszobát és lakosztályt alakítanak ki. Ennek része egy 1800 négyzetméter alapterületű wellnessrészleg is, 12 elemes szaunaparkkal és élménymedencékkel, valamint egy gourmand éttermet alakítanak ki bor- és párlatszalonnal. A konferenciaterem, valamint a szórakoztató központ kapacitásait is növelik. Az új szárnyat várhatóan 2010 decemberében adják át. A vezérigazgató az idei nyári szezonban is a tavalyihoz hasonló, 90 százalék feletti foglaltságra számít, az előfoglalások alapján a múlt évinél nagyobb lesz a külföldi vendégek aránya.

A balatonalmádi négycsillagos Ramada Hotel & Resort Lake Balaton húsvétra a tavalyinál is jobb eredményeket vár - tudtuk meg Wossala György vezérigazgatótól. A főként családdal érkező vendégek ugyanis hosszabb időre, 4-5 napra foglalnak. Jó jelnek tekinti Wossala az év első hónapjaiban a 15 százalékos növekedést, csupán azt fájlalja, hogy ezzel még mindig csak a 2008-as szintet érik el. A nyári szezonra már most kedvező árú előfoglalási lehetőséget biztosítanak, és kifejezetten szerencsésnek tartja azt, hogy a nyári szezonban évről évre több belföldi vendég érkezik hozzájuk. A céges rendezvények, tanfolyamok, prezentációk és csapatépítő programok iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, ezek közül is kiemelkedik a Nemzetközi Vitorlás Szövetség nyár eleji konferenciája a szállodában, ahol a norvég uralkodó és a görög exkirály mellett a dán korona főhercege is a Ramada Balaton vendége lesz.