Bankautomatánál is be lehet fizetni a sárga csekket

2010.04.01. 14:36
Új szolgáltatást vezet be egyelőre három hónapos, kísérleti jelleggel az Erste Bank és a Magyar Posta. A szolgáltatás lényege, hogy 12 Erste Bankos készpénzkiadó automatán április 1-jétől postai sárga csekk is befizethető. Amennyiben a tesztidőszak tapasztalati kedvezőek, úgy a szolgáltatás általánosan is elérhető lesz az Erste Bank bankjegykiadó automatáin.

Ezzel a szolgáltatással a hazai bankkártya piac újabb mérföldkőhöz érkezett – mondta Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben a sárga csekkek immár készpénzfelvétel nélkül, közvetlenül bankkártyával, a Magyar Posta által nyújtott szolgáltatási háttér segítségével fizethetőek be az Erste Bank készpénzkiadó automatáin.

A szolgáltatásra alkalmas ATM-eken keresztül jelenleg a hazai sárga csekkes forgalom legnagyobb részét kitevő teljes gépi kitöltésű csekkek egyenlíthetők ki bankkártyával. A bankjegykiadó automatán keresztüli csekkbefizetés folyamata rendkívül egyszerű, az automata lépésről-lépésre vezeti végig az ügyfeleket a tranzakció során. A sikeres befizetés után az ATM visszaadja a lepecsételt, a befizetést igazoló azonosítókkal ellátott csekkeket az ügyfélnek, és egy bizonylatot is nyomtat, amely a normál tranzakciós adatokon kívül tartalmazza a feladott csekkek feladóvevényének képeit is.

Az Erste Bank, valamint a Posta banki szolgáltatások ügyfelei a három hónapos tesztidőszak alatt díjmentesen adhatják fel sárga csekkjeiket a szolgáltatásra alkalmas Erste ATM-eken. De a szolgáltatást nem Erste Bankos ügyfelek is igénybe vehetik egy készpénzfelvételi tranzakció díjáért.

A csekkek ATM-en keresztüli kiegyenlítése minden elemében azonos és egyenértékű a postai csekkbefizetéssel. Az Erste Bank és a Magyar Posta a tesztidőszak lezárása után közösen értékeli ki az eredményeket és tapasztalatokat, majd ezt követően döntenek a szolgáltatás jövőjéről.