Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Újabb bezináremelés jöhet

2010.04.05. 11:20
A benzin és gázolaj tőzsdei jegyzésárak ugyanis tovább emelkedtek, aminek hatásait a kismértékben erősödő forint sem tudta ellensúlyozni.

Az előző heti záró értékéhez képest péntekig 4,7 százalékot emelkedett dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolaj 6,9 százalékkal lett drágább.

A forint ezalatt kissé erősödött a dollárral szemben (az előző pénteki 198,1 után április 2-án délután 196,6 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin jegyzésára mérsékeltebb módon 3,8 százalékot, a gázolaj jegyzésára pedig 6,1 százalékot emelkedett.

Az elmúlt két év hektikus ármozgásai közepette a Mol árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban, így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás szerdától.

Mint ismert, az elmúlt héten a Mol 3 forinttal emelt az üzemanyagok nagykereskedelmi listaárain úgy, hogy a mostaninál valamelyest kisebb áremelkedéseket lehetett mérni az üzemanyagok tőzsdei jegyzésárában.

A fent bemutatott világpiaci ármozgások alapján a Portfolio.hu úgy véli, hogy a héten megvan az esélye egy újabb üzemanyagár-emelésnek, mely ezúttal a gázolaj esetében eredményezhet nagyobb mértékű változást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?