Bezár egy Saturn-áruház, Media Markt nyílik helyette

2010.04.20. 07:14
Tegnap bezárt Debrecenben a 2008-ban nyílt Saturn elektronikai áruház, helyét a Media Markt veszi át - erősítette meg a Napi piaci információját a lánc illetékese.

Az új üzlet néhány hét múlva nyílik újra, ám a terület cégcsoporton belül marad. Ugyanis mind a Saturn, mint a Media Markt a Metro-csoporthoz tartozik, a magyar láncok koordinációjáért a Media Markt Saturn Holding Kft. felelős Magyarországon.

A Napi Gazdaság információi szerint a bezárt Saturn üzlet dolgozóinak nagy részét átveszi a Media Markt, a leépítés várhatóan kevesebb mint 30 embert érint. Akit elbocsátanak, annak a csoport minden eszközzel segít az újbóli elhelyezkedésben. Ezenkívül a cég nyitva tartja a Saturn vevőszolgálatát - az átalakítás alatt is -, a jótállási vagy garanciális problémákkal továbbra is foglalkoznak, illetve a megvásárolt termékekre vonatkozó fogyasztói jogok érvényesek maradnak. A cégcsoport tervei szerint a közeljövőben újabb áruházat nyit és nincs tervben újabb egységek bezárása. A cég tájékoztatása szerint az üzlet bezárására elsősorban a debreceni piaci viszonyok miatt volt szükség.

Az áruház megszüntetése nem meglepő, a debreceni Saturn egységet, amely merőben más koncepciót követ, mint a Media Markt, az elemzők szerint a lehető legrosszabb időben, a válság kirobbanásakor nyitotta a csoport és az üzlet a jelek szerint nem tudta teljesíteni az elvárásokat. A piacon nem csupán a Media Markt Saturn Holding szánta el magát költségracionalizáló lépésre. A konkurens Electro World is hozzányúlt hálózatához, a nagy alapterületű üzletekből kisebbeket alakított ki