Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

A neten hirdette magát a számlagyár

2010.04.25. 11:50 Módosítva: 2010.04.25. 11:53
Közérdekű bejelentések hívták fel az állami adóhatóság figyelmét arra az interneten közzétett hirdetésre, amelyben egy vállalkozás áfás számlák kiállítását vállalja tetszőleges tartalommal. A bejelentések alapján sikerült beazonosítani a hirdetést feladó társaságot, illetve az egyik számlaátadás tervezett időpontját és helyszínét is.

Az információkat megerősítette az APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóság számítógépes szakemberei által végzett adatgyűjtés is, ezért az adóhatóság elrendelte a társaság ellenőrzését – olvasható az adóhivatal közleményében. Ennek során az egyik közérdekű bejelentő által egyeztetett helyszínen és időpontban a hirdető társaság képviselőinek nem kis meglepetésére a revizorok jelentek meg. A helyszínen megkezdett ellenőrzésen bevonták a társaság számlatömbjét, amelyben több kiállított számla tőpéldánya szerepelt annak ellenére, hogy a cég bevallása szerint a kérdéses időszakban semmilyen tevékenységet nem folytattak.

A rendelkezésre álló információk alapján az adóhatóság elrendelte a számlakibocsátó cég utólagos vizsgálatát, és azon adózók ellenőrzését is, akik a számlatömb tanúsága szerint számlát fogadtak be tőlük. A revízió megvizsgálja a hirdetést feladó cég bankszámlaforgalmát, és minden vevőpartnerénél is vizsgálódik. Az eljárás végén az adóhatóság büntetőeljárást kezdeményez mindazok ellen, akik alaposan gyanúsíthatók az adócsalásban való közreműködéssel.

Az állami adóhatóság közleményében jelzi, hogy tisztában van vele, hogy az interneten több hasonló tartalmú hirdetés is található.