Új tulajdonos és tőkeemelés a CIG Pannóniánál

2010.05.06. 15:41
A CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. 2010. május 6-án megállapodást írt alá 10 millió euró értékű zártkörű tőkeemelésről az ELAN SBI Capital Partners Zrt. társasággal. A tranzakció révén a befektető 10 százalékos tulajdonrészt szerez 480 forintos részvényenkénti árfolyamon.

A CIG Pannónia igazgatósága a mai napon megállapodást írt alá az ELAN SBI Capital Partners Zrt. kockázatitőkealap-kezelő társasággal 10 millió eurós zártkörű tőkeemelésről, amely az SBI European Fund tőkealapon keresztül kerül lebonyolításra. A 100 millió euró tőkével rendelkező SBI European Fund 480 forintos részvényenkénti árfolyamon végrehajtott tőkeemelésével 10 százalékos részesedést szerez a CIG Pannónia Életbiztosítóban – olvasható a Járai Zsigmond nevével fémjelzett társaság közleményében.

A CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. és az ELAN SBI Capital Partners Zrt. Között ezzel szakmai együttműködés indul, a biztosítási termékek jövőbeni internet alapú értékesítését megcélozva. A közleméány szerint középtávon további célkitűzés a közép-kelet európai régióban pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégcsoporttá való átalakulás.

Már a társaság megalapításakor stratégiai célkitűzés volt a piacvezető pozíció megszerzése, ugyanakkor ezt a tavalyi üzleti tervünk 50 százalékos túlteljesítése mellett, a tervezettnél sokkal korábban sikerült elérnünk – értékelte Horváth Béla, az igazgatóság elnöke a tavalyi teljesítményt. 2009-ben a biztosító az egy évvel korábbi értékét közel megháromszorozta, 12 milliárd forint volt a díjbevétele.