no

Brüsszel nem enged a hiánycélunkból

2010.06.03. 16:29 Módosítva: 2010.06.03. 19:53

Magyarország nagyon törékeny helyzetben van, nincs helye megelégedettségnek - jelentette ki Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, miután Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett a Portfolio.hu tudósítása szerint. Az Európai Bizottság elnöke jelezte: biztos abban, hogy az új kormány felgyorsítja a deficitcsökkentést és végrehajtja a szükséges strukturális reformokat. Barroso meglátása szerint Magyarország elkötelezett a költségvetés konszolidációjának megerősítése iránt.

Fotók: Burger Barna
Fotók: Burger Barna

Nincs helye megelégedettségnek a jövőt illetően. A fiskális konszolidáció fenntartása, a költségvetési hiánycél teljesítése és a strukturális reformok folytatása nemcsak Magyarország, hanem mindegyik uniós tagállam számára fontos - magyarázta az EB elnöke, aki azt is hozzátette, hogy a piacok azonnal büntetnék azt az országot, amely nem teljesíti költségvetési hiánycélját.

Mély átalakításra, strukturális reformokra van szükség Magyarországon, módosítgatásokkal és kiigazításokkal nem megyünk semmire – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök az MTI beszámolója szerint. Kijelentette: Magyarországnak gyors és határozott versenyképesség-javító intézkedéseket kell hoznia. Hozzátette, napokon belül elérhetőek lesznek a magyar gazdaság állapotáról szóló információk, és amint ez meglesz, a kormány 72 órán belül akciótervvel fog előállni a rövid távú problémák kezelésére.

Orbán Viktor és José Manuel Barroso
Orbán Viktor és José Manuel Barroso