Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Holnap ismertetik a gazdasági akciótervet

2010.06.07. 08:25 Módosítva: 2010.06.07. 09:05
A gazdasági akciótervről hétfőn megszületik a kormánydöntés, amit Orbán Viktor miniszterelnök kedden a parlamentben ismertet - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn.

Matolcsy György a TV2 Mokka című műsorában hangsúlyozta, a kormány olyan akcióterven dolgozik, amelynek egyszerre két feladatot kell teljesítenie: egyfelől a költségvetési hiány nem lehet több 3,8 százaléknál az év végén, másfelől be kell indítani a gazdasági növekedést.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: költségvetési megtakarítást a bürokrácia csökkentésével lehet elérni. Hozzátette, élénkíteni kell a beruházásokat és meg kell gyorsítani az uniós források lehívását.

Matolcsy György kijelentette: semmilyen új megszorító programra nincs lehetőség. A korábbi kormány súlyos megszorító programot léptetett életbe, amelynek következménye a jelenlegi mély gazdasági válság Magyarországon.

Kifejtette, vizsgálják a környező országok egykulcsos személyi jövedelem adó gyakorlatát, amelynek mértéke 15-20 százalék között van. A miniszter úgy látja, hogy 2011 január elsejétől bevezethető az egykulcsos adó, s két éves időtávban véglegesíthető a családi egykulcsos adózás is Magyarországon. Úgy vélte, az 58 adónem akár ötödét is ki lehet vezetni még az idén, s el tudnak indítani egy 3 éves radikális adócsökkentési csomagot is.  • Vennék
  • Hírek