Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Belföldön nyaral a magyar

2010.06.15. 11:13 Módosítva: 2010.06.15. 12:34
Tovább nőtt a belföldi úti célok népszerűsége Magyarországon, az idén ismét a Balaton és Horvátország a sláger.

Nőtt a csak belföldi utazást tervezők aránya, az idén a megkérdezettek 73,2 százaléka tesz csak belföldi utazást - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. felmérésből.

A belföldi főutazások minden eddiginél magasabb arányban irányulnak a Balaton régióba. A felmérés szerint várhatóan nőni fog a belföldi utazások időtartama, egy belföldi utazás átlagos időtartama várhatóan 4,8 éjszaka lesz, míg tavaly 4,2 éjszaka volt. Emelkedik a fizetős szálláshelyet igénybe vevők aránya is a belföldi utazások esetében.

A magyar lakosság várhatóan 215 milliárd forintot fog nyári utazásaira fordítani, amely összeg 56,1 százalékát belföldi, 43,7 százalékát külföldi utazásra fogják költeni. Az év legfontosabb belföldi utazásaira várhatóan 82 milliárd forintot, külföldi utazásaira 65 milliárd forintot fognak fordítani az utazók.

A belföldi turizmus térnyerését jól illusztrálja, hogy egy kivételével valamennyi magyarországi turisztikai régió megelőzi a legnépszerűbb külföldi úti célt, Horvátországot - állapítja meg az Magyar Turizmus Zrt.