Felvásárlásokat tervez a SáGa

2010.07.07. 08:46 Módosítva: 2010.07.08. 17:36

A versenyképesség növelése érdekében teljesen átalakítja üzletfejlesztési programját és megújítja marketingstratégiáját a brit Bernard Matthews-cégcsoport tulajdonában lévő, sárvári székhelyű SáGa Foods Élelmiszeripari Zrt. – írja a Napi Gazdaság.

Az egyik legnagyobb hazai baromfi-feldolgozó cég tervei között fúziók és különböző cégfelvásárlások is szerepelnek, amelyekkel a társaság teljesítményét rövid időn belül szeretnék megduplázni - nyilatkozta Henk Slagt vezérigazgató a Vas Népének. Az akkor még összesen több mint kétezer dolgozót foglalkoztató SáGa 2006 októberében avatta fel a kontinens egyik legnagyobb és legkorszerűbb virsligyártó üzemét Sárváron.

A mintegy 2,5 milliárd forintos zöldmezős beruházás központi források segítségével készült el. A cégnél ekkor úgy tervezték, hogy gyártókapacitásukat a következő években további 40 százalékkal növelik. A madárinfluenza-járvány, illetve a kiszámíthatatlanul változó alapanyagárak azonban derékba törték a nagy ívű terveket.

A 9,2 milliárd forint saját tőkéjű SáGa nettó árbevétele 2008-ban az előző évhez képest mintegy 4 milliárd forinttal csökkent, tavaly májusban arra kényszerültek, hogy csoportos létszámleépítés keretében mintegy 500 fővel csökkentsék a létszámot. Ennek más hatékonyságnövelő, költségcsökkentő intézkedésekkel együtt jelentős része volt abban, hogy a jelenleg 1300 dolgozót foglalkoztató SáGa piaci helyzetét tavaly sikerült stabilizálni.