Hozzácsapnak 200 ezret a PSZÁF-alelnökök fizetéséhez

2010.07.09. 16:59
A parlamenthez benyújtott tövényjavaslathoz képest nagyobb keresetet engedélyezne a PSZÁF alelnökeinek az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága.

Egy bizottsági módosító indítvány szerint az előző évi nemzetgazdasági bruttó átlagkereset kilencszerese lehetne a PSZÁF-alelnökeinek bére az eredetileg a törvényjavaslatban lévő nyolcszoros helyett. A felügyelet elnöke a törvényjavaslat szerint az átlagos bruttó kereset tízszeresére jogosult.

Az átlagos bruttó kereset ma éppen 200 ezer forint, így az elnök valójában a bérplafonnak megfelelő összeget kaphat, az alenökök pedig a módosítás alapján 1,6 millió forint helyett bruttó 1,8 milliót kereshetnek.

Magyar Közlöny legutóbbi számából derült ki pénteken, hogy a PSZÁF elnökének javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök hat évre Balogh Lászlót és Sáray Évát nevezte ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének alelnökévé .

Mindketten dolgoztak már a felügyeletnél, a régi-új elnök Szász Károly korábbi elnöklése idején. Sáray Éva elnökhelyettesként, Balogh László ügyvezető igazgatóként.

Sólyom László köztársasági elnök múlt csütörtökön nevezte ki hat évre a PSZÁF elnökévé Szász Károlyt, aki ezt megelőzően, 2000-2004 között már betöltötte ezt a tisztséget.