Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Tengervíz alatti luxushotel épül Kiskunhalas mellett

2010.07.15. 07:47 Módosítva: 2010.07.15. 13:36

Frissítés: Kiderült, hogy a város nem tud a beruházásról. A kiskunhalasi városfejlesztési irodán harsány nevetéssel fogadták a gigaberuházás hírét: nem hallottak még róla. Tóth Péter halasi főépítész lapunknak elmondta, hogy egy egyelőre megnevezni nem kívánt kollégája tárgyalt már egyszer a Trimp Holding vezetésével, de semmilyen konkrétumban nem állapodtak meg.

A Trimp Holding Zrt. 10,5 milliárd forintos beruházással épít tengervízi víz alatti luxusszállodát a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas mellett, a komplexum 2013 szeptemberének végén nyithatja meg kapuit - mondta Kökény Béla, a cég vezérigazgatója. A diósdi székhelyű, elsősorban gyógyászati, wellness és turisztikai beruházásokra specializálódó cég az idén alakult - ismertette Pasaréti Zsolt ötletgazda és tulajdonos.

A körülbelül 350 vendég befogadására alkalmas szálloda egy 6 hektáros területen épül majd fel, a négy szintű épületegyüttes alapterülete 13 500 négyzetméter. A szintek közül a tervek szerint három a víz alatt helyezkedik majd el, a víz mélysége 11,5 méter lesz.

A szobákat egy búvárkodásra is alkalmas, tengeri élővilággal tarkított 20 méter széles medence öleli majd körbe - mondta Fodor Gusztáv István épület designer és tulajdonos. Az engedélyezési tervek várhatóan októberre elkészülnek, így alkalmas időjárás esetén még idén ősszel megkezdhetik a földmunkákat - fűzték hozzá a tulajdonosok. Elmondták azt is, hogy a beruházáshoz európai uniós forrásokra is pályáznak, a környezetbarát létesítmény működtetésére megújuló energia forrásokat vesznek igénybe. A beruházással körülbelül 110 munkahelyet teremt - mondta Kökény Béla.