Ágnes
-1 °C
2 °C

Kalmár Istvánnak mégsem lesz két állása

2010.07.28. 07:29
Horváth Gergely Domonkos váltja Kalmár Istvánt a Magyar Posta Zrt. igazgatósági elnöki posztján - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV). Kalmár a postai igazgatósági tagságot az APEH elnökhelyettesi tisztének betöltésével egyidejűleg látta volna el, amit többen kifogásoltak.

Kalmár István hétfőn lemondott a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöki tisztségéről. Az MNV Zrt. igazgatósága határozatot hozott, amelyben tudomásul vette Kalmár István lemondását, és helyette Horváth Gergely Domonkost, a MNV Zrt. vezérigazgatóját választotta a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnökévé. Az új elnök munkáját Kalmár István tanácsadóként segíti.

Kalmár István egy hónappal ezelőtt, az MNV Zrt. igazgatósága június 25-i döntésével került a Magyar Posta Zrt. igazgatósága élére, június 30-án pedig Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke  az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé nevezte ki.

Az 59 éves Kalmár István – villamosmérnök, informatikus – több fontos megbízatást töltött be már állami és magáncégeknél, olvasható életrajzában. 1998 és 2000 között az adóhivatalban dolgozott, elnökhelyettesként hozzá tartozott az APEH informatikai rendszerének irányítása, valamint nyolc megyei igazgatóság adó- és járulékszakmai felügyelete.

Életrajza szerint nevéhez, és ehhez az időszakhoz fűződik az APEH teljes informatikai rendszerének megújítása és a járulékintegráció. 2000-től 2002 júniusáig először a Magyar Posta Rt. felügyelő bizottságának elnöke, majd elnök-vezérigazgatója volt. Ebben az időszakban ő indította el az elektronikus közbeszerzést, a Diákhitel programot, és tervezte meg a Magyar Posta új logisztikai központját. 2004-től tagja a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak.