Újabb olasz városba juthatunk el Ferihegyről

2010.07.28. 12:01 Módosítva: 2010.07.28. 12:03
Hetvenhétre nőtt a budapesti repülőtérről közvetlenül elérhető városok száma. A legújabb célállomás az dél-olaszországi üdülőhely, Bari repülőtere – közölte a Budapest Airport. A reptér üzemeltetője azt is közölte: már négy Airbus A 320-as Wizz Air-gép bázisa Ferihegy.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a járatnyitáshoz kapcsolódó másik fejlemény, hogy mostantól újabb, sorrendben negyedik Airbus A 320-as üzemel a budapesti bázisról a Wizz Air színeiben, amelynek teljesen egységes a repülőgép flottája, azaz kizárólag ezt az egy típust használja.

Jelenleg már 40 ország 88 repülőterére lehet átszállás nélkül eljutni Magyarország legnagyobb légikikötőjéből. Az idén jött létre a közvetlen légi összeköttetés a finnországi Turku, az olaszországi Bari, Catania és Pisa, valamint a németországi Hannover és Hahn repülőterével.

A magyarok legújabb utazási szokásainak megfelelően elsősorban a diszkont árakat kínáló légitársaságok tudták bővíteni járathálózatukat. A hat új desztináció közül egyet a német Germanwings, ötöt pedig a magyar hátterű Wizz Air nyitott.

Az első járatokat a légiközlekedésben hagyománynak számító vízsugaras köszöntővel fogadták a budapesti repülőtéren, míg a személyzetet és az utasokat egy-egy híres magyar cukrászat mesteri tortájával lepte meg a reptér üzemeltetője.

Jost Lammers, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója szerint nagyon jó jel, hogy nő a kereslet a légiközlekedésben, ez ugyanis azt jelzi, hogy a vásárlók bíznak a jövőben. A légiközlekedés fejlődéséhez azonban alapos piacismeretre és jó szolgáltatásra van szükség, anélkül nem lehet a magyar utasok kegyeibe férkőzni.

Ezért a repülőtér is bővíti szolgáltatásait: jelenleg is épül Közép-Európa legnagyobb repülőtéri beruházása, a SkyCourt névre keresztelt utascsarnok a 2-es terminálon. A rendkívüli építészeti megoldásokat felvonultató új épület jelenlegi áron mintegy 75 milliárd forintba kerül, építése során több mint ezer embernek ad munkát. Beüzemelése után pedig több száz új munkahelyet teremt a környékbelieknek, és jelentős adóbevételhez segíti a repülőtér mellett fekvő Vecsés és a budapesti XVIII. kerület önkormányzatát.