Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Újabb vizsgálat szól a Visegrádi mellett

2010.08.04. 14:06
Ma újabb vizsgálattal bizonyította igazát a Visegrádi. Szerintük az ásványvízben a fluorid értéke nem haladja meg a megengedett mennyiséget, így továbbra sem kell ráírniuk címkékre a figyelmeztetést.

A Visegrádi Ásványvíz minden minta esetében megfelel a magyar törvényi előírásoknak, bármely korosztály számára biztonsággal fogyasztható - jelentette ki szerdán az ásványvizet forgalmazó cég a Vízkutató Vízkémia Kft. vizsgálata alapján.

Nemrég az Index is bevizsgáltatta a vizet, ami alapján úgy találtuk: a cégnek a törvény alapján fel kellene hívnia a cimkén a figyelmet a gyermekekre veszélyt jelentő magas fluoridtartalomra.

A Visegrádi egyébként jelenleg is perben áll az IPM magazinnal, ők még márciusban vizsgálták be a vizet, majd cikkükben azt állították, hogy a termék ártalmas a fogyasztásra. A hír hallatán az Auchan és a CBA is levette polcairól az ásványvizet mindaddig, amíg a figyelmeztető szöveg fel nem kerül a cimkékre.

A mérési különbségeket a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács szerint egyébként alighanem az okozta, hogy az ásványvíz összetevőinek 20 százalék körüli természetes ingadozása van, így nagyobb mintavételre lehet szükség a megbízható mérési eredményhez.