Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Demonstráltak a Megyeri híd alvállalkozói

2010.08.11. 12:50

Az állami beruházásoknál 30 napos fizetési határidőt, a fizetési perekben pedig gyorsított bírósági eljárást és valós végrehajtást szorgalmazott Horváth László a Megyeri híd alvállalkozóinak képviselője szerdán a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt, néhány alvállalkozó részvételével tartott demonstráción.

Horváth László három pontba foglalta össze a követelésüket. Azt várják el, hogy a nyomozó hatóság hallgassa ki a Megyeri híd építésénél az alvállalkozóit ki nem fizető Ganz Acél Zrt. vezetőit. A második követelésük az volt, hogy az állami beruházásoknál a jelenlegi 60-120 napi fizetési határidő csökkenjen le 30 napra. Végül harmadik követelésként a bíróságok gyorsított eljárásban járhassanak el a fizetési ügyekben, amit azonnali végrehajtás követ.

A saját helyzetükről szólva Horváth László elmondta, hogy amíg a Varga Gusztáv, a Ganz Acél vezérigazgatója a felszámolás megindulása előtt 1,2 milliárd forint cégvagyonról tájékoztatta őket, addig a felszámoló már csak 800 millió forintra tette a vagyon értékét. A demonstrálók a javaslataik megfontolását kérték a kormánytól.